Mijn motivatie

  • Op een andere manier leren: normaal zit je op school, in een lokaal, luister je naar wat de docent te zeggen heeft, maak je de opgegeven opdrachten en zo nodig ga je hier thuis mee verder. Het lijkt me op het schip heel gaaf en een uitdaging om te plannen en de verantwoordelijkheid te hebben voor je eigen werk. Ook leer je op  masterskip veel door het gewoon te doen en het niet bang zijn om fouten te maken. Hiernaast ga je ook dieper in op de stof, dit lijkt me supergaaf omdat je dan meer uitdaging hebt.
  • Avontuur: meegaan met masterskip is een heel groot avontuur en ik heb erg veel geluk dat ik de kans krijg om dit te doen. Ik ben iemand die zo’n kans nooit zal laten liggen zonder er echt moeite voor gedaan te hebben! Ik hou van ontdekken en denk dat dit een echte once in a life time ervaring is. Je doet gave dingen en loopt waarschijnlijk tegen problemen aan die je dan samen kan oplossen.
  • Mensen leren kennen: je komt op een schip met veel mensen die je nog niet kent. Dit is natuurlijk super spannend maar ook heel gaaf. Je leert mensen kennen die je anders nooit ontmoet had en je weet van tevoren wel dat je interesses een beetje hetzelfde liggen omdat jullie allemaal voor dezelfde reis gekozen hebben en ook geïnteresseerd zijn in de bètavakken. Gedurende de reis moet je heel veel samenwerken, misschien ook wel met mensen waar je niet heel goed mee kan, hier kan je super veel van leren en zal je later nog veel aan hebben.
  • Mijzelf ontwikkelen: ik hoop door deze reis meer over mijzelf te weten te komen en mijn eigen grenzen te vinden. Ik denk dat het me goed doet om voor een tijd in een totaal andere omgeving te zijn en niks anders rondom me te hebben dan water. Ook denk ik dat ik zo beter kan leren doordat je je daar volledig kan concentreren op je schoolwerk en geen afleiding om je heen hebt. De combinatie tussen school en avontuur spreekt me enorm aan!